Annons:
Etikettselkirk-rex
Läst 3529 ggr
Leffe
1/2/15, 3:35 PM

Selkirk Rex

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Selkirk Rex är en väldigt social och tillgiven kattras som gör sig utmärkt som sällskapskatter.

Selkirken är oerhört nyfiken, tålig och älskar att leka när tillfälle ges. Den är samtidigt lojal och kärleksfull och tyr sig gärna till människorna i hushållet utan att bli klängig eller skrikig.

Då Selkirkar är väldigt sociala så trivs de med sällskap och tycker inte om att lämnas ensamma längre perioder. De flesta Selkirkar behåller sin lekfullhet långt upp i vuxen ålder och många tycks även ha ett stort intresse för att leka med vatten.

Selkirk rex förekommer i alla färgvarianter och teckningar, och finns i både långhårs- och kortårsvariant. Deras päls är tjock och fyllig och kräver regelbunden pälsvård men är relativt lätt att sköta då lockarna faller i korkskruvar som sällan trasslar sig. Selkirk rex katter är, trots sin rexgen, väldigt välpälsade och är inte lika allergivänliga som många Cornish eller Devon rexkatter är. Detta beror på att de har ärvt den tjocka perserpälsen och som även gör att de fäller mer än andra rexkatter.

Selkirk rexen har en stark personlighet, är mycket lekfull och ovanligt smidig, trots sin relativt stora kropp och tjocka, lockiga päls. Den är en utmärkt sällskapskatt och fungerar även väldigt bra med både barn och andra djur.

_Källa: Nordiska Rexringen
_

Foto: Touttim. This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported2.5 Generic2.0 Generic and1.0 Generic  license.

Annons:
Maria
3/4/15, 6:10 PM
#1

Vad spännande att läsa. Jag har aldrig sett en sådan katt innan.

Känner att det är dags att besöka någon kattutställning snart😉

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Emenheim
7/18/15, 5:18 PM
#2

www.nordicselkirkrex.com finns en lista under fliken "utställningar" där man kan se var man kan träffa en selkirk rex (utställningar och liknande). 🙂

 Bara som ett litet tips.

mallabralla
7/21/15, 3:55 PM
#3

#1

det är inte ofta de dyker upp på show , det är några stycken som ställts flitigt nu. jätte bra tips av Emenheim att kolla vart de kommer dyka upp framöver, det är ju så klart roligt att besöka utställning oavsätt men lite trist kanske om man åker för att få se sellis och så är ingen där!

Sajtvärd på Perser iFokus

Emenheim
7/23/15, 2:41 AM
#4

Jag kan redan nu säga att Nordic Selkirk Rex har stora planer för början av nästa år, som kommer att offentliggöras lite senare i år… 🙂 Så nu börjar det hända lite grejer för rasen

mallabralla
7/23/15, 11:15 AM
#5

#4

strålande nyheter!

Sajtvärd på Perser iFokus

nakenkatt
8/4/15, 7:07 PM
#6

Jättekul!

Annons:
Upp till toppen
Annons: