Annons:
Etikettövriga-rexraser
Läst 3521 ggr
Leffe
2015-02-14 15:00

Ural Rex

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ural Rex kommer från Uralregionen i Ryssland. Det speciella med rasen är att den har böjd dubbelpäls. Rasen finns både som korthår och långhår.

Redan på 20-talet ska rasen ha uppmärksammats. Dagens Ural Rex kommer från Jekaterinburg. Familjen Poduhrovskih hade en svart fläckiga med vit katt som heter Mura. År 1988 Mura fick tre kattungar, varav två hade en lockig päls. En av dessa var en hane som fick namnet Vasily. Familjen behöll honom.

Vasily är förfader till dagens Ural Rex.  2006 blev Ural Rex gödkänd som ras i WCF. Det finns flera katterier i Ekaterinaburg och Moskva som håller på med avel av Ural Rex.. Ural Rexens temperament är balanserad och det är en trevlig ras.

Ural Rex - en medelstora katt med vågigt hår. Kroppen är stark och muskulös. Bröst rundade, konvex. Lemmar är proportionella, medellängd. Fötterna är rundade. Svansen är rak, tunn, jämnt täckt med hår. Huvudet är format som en liksidig triangel med rundade linjer. Uttalade övergång från pannan till näsan utan stopp. Låga kindben. Nosen är liten, rundad. morrhår något invecklad. Ögonen snett inställt, och ovala. Halsen är muskulös.

Pälsen är tjock, smal och kort på korthår, medellängd på långhår samt med distinkta lockar.

Foto: Gatuscen Jekaterinburg. Anagoria. This file is licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

Annons:
Tjeja
2015-04-06 21:42
#1

Finns ingen bild på rasen man kan få se? kanske en länk som någon kan bjuda på om du inte har någon egen bild?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Leffe
2015-04-06 22:05
Tjeja
2015-04-07 09:34
#4

Ohh så fina! de ser ju nästan ut som Européer fast med lockig päls! 😃

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Upp till toppen
Annons: