Övriga rexraser

Ural Rex

2015-02-14 15:00 #0 av: Leffe

Ural Rex kommer från Uralregionen i Ryssland. Det speciella med rasen är att den har böjd dubbelpäls. Rasen finns både som korthår och långhår.

Redan på 20-talet ska rasen ha uppmärksammats. Dagens Ural Rex kommer från Jekaterinburg. Familjen Poduhrovskih hade en svart fläckiga med vit katt som heter Mura. År 1988 Mura fick tre kattungar, varav två hade en lockig päls. En av dessa var en hane som fick namnet Vasily. Familjen behöll honom.

Vasily är förfader till dagens Ural Rex.  2006 blev Ural Rex gödkänd som ras i WCF. Det finns flera katterier i Ekaterinaburg och Moskva som håller på med avel av Ural Rex.. Ural Rexens temperament är balanserad och det är en trevlig ras.

Ural Rex - en medelstora katt med vågigt hår. Kroppen är stark och muskulös. Bröst rundade, konvex. Lemmar är proportionella, medellängd. Fötterna är rundade. Svansen är rak, tunn, jämnt täckt med hår. Huvudet är format som en liksidig triangel med rundade linjer. Uttalade övergång från pannan till näsan utan stopp. Låga kindben. Nosen är liten, rundad. morrhår något invecklad. Ögonen snett inställt, och ovala. Halsen är muskulös.

Pälsen är tjock, smal och kort på korthår, medellängd på långhår samt med distinkta lockar.


Foto: Gatuscen Jekaterinburg. Anagoria. This file is licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

Anmäl
2015-04-06 21:42 #1 av: Tjeja

Finns ingen bild på rasen man kan få se? kanske en länk som någon kan bjuda på om du inte har någon egen bild?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-04-06 22:02 #2 av: Leffe

http://www.uralrexig.keepfree.de/Englisch/Geschichte/geschichte_eng.htm

Anmäl
2015-04-06 22:05 #3 av: Leffe

Här är en video

Anmäl
2015-04-07 09:34 #4 av: Tjeja

Ohh så fina! de ser ju nästan ut som Européer fast med lockig päls! Skrattar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.