Övriga rexraser

American Wirehair

2015-03-09 13:29 #0 av: Leffe

1966 i Vernon, staten New York. En kull på fem kattungar föds och en röd-vit hane har en annorlunda päls. Han fick namnet Council Rock Farmhouse Adam of Hi-Fi.

En rexkattuppfödare vid namn Joan O'Shea köpte Adam och en kullsyster, Tip-Top. Hon lät sedan dessa para sig och det var början på rasen American Wirehair.

Vad var då det speciella med Adams päls och som sedan kännetecknar rasen? Jo en medellång korthårig, spänstig och lätt sträv päls. Täckhåren är krusigare än underullen och speciellt på ryggen och sidorna en rundad återböjning. Däremot på huvudet, benen och på tassarna är den bara lätt krusig.

Alla färger är inte godkända inom CFA. Bland godkända färger finns enfärgat creme, blått, rött, svart samt vitt. Dessutom i samma färger smoke, tippade och tigrerade. Slutligen blå- och svartsköldpadd med eller utan vita fläckar. Siamesmaskning, choklad och lila är inte godkänt.

American Wirehair har ett lungt och balanserat temperament. Den gillar att ligga och gosa eller sova i sin ägares famn. Den har humor (om man nu kan säga så om en katt)en jämn, balanserad temperament som i huvudsak är identisk med sin amerikanska korthår släkting. Wirehairs är lika innehåll att spela eller somna i sina ägares varv. De har beskrivits som söt och lite humoristisk. Lekfull och aktiv. Den är inte högljudd och föredrar att vara inomhus.


Foto: Heikki Siltala. Denna fil är licensierad under Creative Commons Attribution 3.0 Unported license
Källa: Wikipedia

Anmäl
2015-03-09 19:11 #1 av: nakenkatt

Fantastiskt intressant läsning. Den ser snäll ut.

Anmäl
2015-03-11 19:24 #2 av: Eine

Gullig katt Glad

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.