Övrigt om rexkatter

Matfrågor

2018-04-30 12:33 #0 av: MonicaLagerquist

Skulle ni kunna berätta hur ni ger era katter mat? Ger ni torr- eller blötfoder? Har ni alltid en och samma plats där maten står på? Hur ofta?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-04-30 13:31 #1 av: Carrosh

Nu har jag ingen rexkatt, utan en siames, men det är ju egentligen inte relevant för att svara på frågan, då ras inte spelar roll för kosten.

Ger enbart blötfoder och har det alltid tillgängligt. Fyller på så fort det tar slut (katten brukar "larma" själv när det är slut. Har en stående matplats, som en gång blivit förflyttad då den förut inte stod så bra till. Flyttar dock kortvarigt in den i sovrummet om vi får hantverkare eller så och behöver ha katten i ett eget rum under tiden. Brukar hälla på en hel tetra i skålen och den står tom efter drygt ett dygn. Hon brukar själv lägga undan några bitar som hon smaskar i sig när de torkat lite.

Vatten byter jag varje dag.

Anmäl
2018-04-30 15:06 #2 av: MonicaLagerquist

Mina katter har också fri tillgång till blötmat. De äter ovanpå en halvhög bokhylla (så att inte hunden ska ta deras mat) sen får de varje morgon dela på ett ½ rått grishjärta.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.